NDR

Hoofdmenu
Archief:

Home

Nieuws

Organisatie

Bibliotheek >

Fototheek

Discotheek

Videotheek

Museum

Geschiedenis

Bibliotheek

dozen


De Aanleiding
Aanleiding voor de start van het Historisch Archief ligt al vele jaren geleden toen Henk Houtman en Peter van Betten voor de KNH&RV de boeken en bezittingen inventariseerden in de bungalow van Duindigt.
Zij vroegen zich af of dit ook niet met het archief van de NDR zou moeten gebeuren. Als gevolg van een verhuizing en ruimtegebrek bevond het NDR-archief zich al enkele jaren in verhuisdozen in een opslagloods in Den Haag (zie foto boven, met NDR-functionaris Cees de Moed).
Concrete inhoud kreeg dit plan in de lunchpauze van de jaarvergadering 2005 van de Fokkers van Draverspaarden, kortweg de Fokkersvereniging. Hans Huiberts, Durk Minkema, Jan den Nijs en Peter van Betten sloegen de handen ineen, en onderstaand ziet u het resultaat.

stellingen

Boven: In 2006 kregen we een ruimte onder de tribune
van Duindigt ter beschikking. Hier is de krasse Durk Minkema
bezig om stellingen op te bouwen.

archief

Boven: Sinds begin 2007 ziet het er zo uit
achter onze werkruimte op de begane grond.

Uitbreiding
Later werd ook de zogenaamde "Meijer-kamer" achterin het NDR-Museum op de eerste etage in gebruik genomen voor vooral oude buitenlandse tijdschriften, zoals het Zweedse Trav Ronden, de Franse Paris Turf en Trot Infos, de Amerikaanse Hoof Beats en The Horseman. Een groot aantal jaargangen daarvan is geschonken door Bas Crebas.

Nog een uitbreiding
Weer later kregen we ook nog de beschikking over de niet meer gebruikte toto-ruimte op de eerste etage en daar staan nu honderden tijdschriften en boeken op de planken, vaak dubbele. Van sommige boeken wel tientallen exemplaren. Alles keurig geïnventariseerd en in dozen bewaard door onze Harry van der Veen.  terug naar boven

© Copyright Archief NDR

Submenu
Bibliotheek:

Archieven

Boeken

Periodieken

Stamboeken

Inhoud D&R

www.delpher.nl

Boekenmarkt

Anecdotes