NDR


Hoofdmenu
Archief:

Home

Nieuws

Organisatie

Bibliotheek

Fototheek

Videotheek

Museum

Geschiedenis >

Corrie Dekker-Kamma
(19?? - 2015)


Corrie Dekker bij een huldiging van Aad Pools in Medemblik


Onderstaande artikel is met toestemming overgenomen
uit het weekblad Draf&Rensport nr.25 van 2020
Auteur: Gebr. Hilgersom (www.kortebaandraverijen.nl)

Titel: Corrie Dekker-Kamma onderscheiden

De redactie van kortebaandraverijen.nl heeft Corrie Dekker-Kamma vorige week woensdag postuum onderscheiden als Vriend van Verdienste. Corrie Dekker-Kamma was jarenlang actief in het bestuur van Harddraverijvereniging Prins Hendrik in Medemblik. In 2007 trad ze tevens toe als secretaris tot het bestuur van de Kortebaanbond, een functie die ze tot haar overlijden in 2015 bekleedde.

Dekker trad in 1986 toe tot de organisatie in Medemblik en ontfermde ze zich over de Harddraverijkrant. Vanaf 1993 bekleedde ze de functie van secretaris. Ze stond bekend om haar punctualiteit en haar foutloos Nederlands. Vanaf 2007 was zij ook de secretaris van het bestuur van de Kortebaanbond onder leiding van voorzitter Theo van der Lans. Dekker was naast een uitstekend bestuurder ook een echte liefhebber van de kortebaansport.
Op 10 april 2015 werd Dekker benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. In Medemblik werd ze geroemd om haar bestuurderskwaliteiten. "Met een scherp oog voor detail en een enorm organisatietalent was elke harddraverij tot in de puntjes geregeld. Ze zat er bovenop, want alles, maar dan ook echt alles, moest op de derde maandag van september goed gaan", schreef het bestuur van Prins Hendrik in een in memoriam. "Corrie bewaakte met de grootste zorg de cultuur, historie en de allure van Prins Hendrik en onze harddraverij. Het was haar overtuiging dat je als bestuur van Prins Hendrik meer bent dan organisator van een eendaags evenement. Je bent de bewaker van een belangrijk stuk cultureel erfgoed in onze mooie plaats Medemblik", is verder te lezen.
Corrie Dekker-Kamma is na Piet Borsboom de tweede Vriend van Verdienste. Deze Vrienden hebben veel betekend voor de kortebaansport en krijgen met hun benoeming een plek in de Eregalerij van Kortebaandraverijen.nl.
  terug naar boven

© Copyright Archief NDR


Submenu
Geschiedenis:

< Mensen

Ned.drafsport

Ned. rensport

Klassiekers

Kampioensch.

Dravers

Records

Langebanen

Kortebanen

Kortebaners

Rennen

Volbloeds

Diverse