NDR


Hoofdmenu
Archief:

Home

Nieuws

Organisatie

Bibliotheek

Fototheek

Videotheek

Museum >

Geschiedenis

Hall of Fame

Hall_of_Fame
Vorige

Derek Buitenzorg

bruine hengst, geboren 21 mei 2010
van Royal Gull 1.11,3
(v. Alf Palema u. Fuxia Pride 1.15,2)
uit Raquel Boko recordloos
( v. Tenor de Baune u. BWT Spirit 1.13,4)
Fokker: Frank Hazeu en Stoeterij Buitenzorg
Eigenaar: Stal Boppeslach te Friesland

Volgende

Derek_Buitenzorg


click hier voor het laatste nieuws

Derek Buitenzorg is de hoofdpersoon in dit sprookje.
Eerst hadden de Friezen "Us Action" en nu "Us Derek".
Action Skoatter is enkele jaren geleden overleden en raakt
nu wat in de vergetelheid, maar ze heeft qua populariteit
een opvolger gevonden in Derek Buitenzorg.
Ondanks dat hij nog geen echte topper is geworden,
is Derek wel een bekende TV-persoonlijkheid en
een beroemdheid in Friesland, reden waarom we hem nu al
hebben opgenomen bij de BN-ers van onze Hall of Fame.
Daarmee willen we Omrop Fryslân bedanken voor het
geweldige initiatief en de aandacht voor onze sport.
We willen ook iedereen bekend maken met
het fenomeen Derek Buitenzorg.

Sprookje
Dit is een verhaal als een sprookje. Het gaat over een jonge harddraver, die niemand wil hebben en daarom veroordeeld lijkt tot de slacht. Een groep Friese sportjournalisten trekt zich zijn lot aan en neemt het jaarling over. Het paardje komt wekelijks op TV-Friesland en wordt bekend. Steeds meer mensen tonen belangstelling en er ontstaat een heuse fanclub. De jonge draver ontwikkelt zich voorspoedig en toont drafkwaliteiten. Het is een echter kwajongen, een doerak en men besluit om hem te laten castreren. Als 3-jarige weet hij zich te kwalificeren, maar hij blijft toch zijn streken houden en springt vaak in galop. Zijn trainster ziet het niet meer zitten en adviseert om het bij een ander te proberen. Ook sommige anderen zien het niet meer zitten en dat leidt tot discussies op het internet. De tweede trainer is een oude Friese rot, die wel wat respect bij het paard weet af te dwingen. Het gaat steeds beter en de man zegt op TV dat het goed komt. Uiteindelijk, na enkele mislukte pogingen, krijgt hij gelijk. De ruin wordt op 21 september 2013 na een uitstekende koers in het dodenspoor met een neuslengte geklopt in 1.17,8 over 2.100 meter. Met de tweede prijs van 350 Euro heeft hij zijn aankoopsom al dik terug verdiend. Daarna kent Derek ups en vooral downs, maar na een operatie aan zijn hakken, lijkt het tij te keren. In september 2016 wint de bruine ruin op Duindigt zijn eerste koers.

Stamboom en afstamming:
Derek Buitenzorg is internationaal gefokt.

   

Speedy Somolli 1.11,5

 

Alf Palema 1.11,2

 
   

Highland Bridget 1.12,7

Royal Gull

   

record 1.11,3

 

Count's Pride 1.12,1

 

Fuxia Pride 1.15,2

 
   

Ex Gratia 1.20,8

     
   

Le Loir 1.17,4

 

Tenor de Baune 1.14,3

 
   

Colivette 1.20,4

Raquel Boko

   

geen record

 

NY Yankee 1.12,5

 

BWT Spirit 1.13,4

 
   

Lucia 1.17,0

Derek's vader Royal Gull was een Zweedse crack met een record van 1.11,3 en een winsom van 703.000 Euro. Hij was een topper in zijn jaargang in Zweden en werd als 4-jarige verkocht aan Markiezin Soledad de Moratella, die hem in training zette bij Jan Kruithof jr. in Frankrijk. Daarna drong Roal Gull door tot de wereldtop en hij heeft vooral in Frankrijk en Italië veel prijzengeld gewonnen. Royal Gull's vader is de Amerikaanse Hambletonian-winnaar Alf Palema, die 1,1 miljoen dollar heeft gewonnen.

Moeder Raquel Boko was uitstekend gefokt als dochter van de Franse Prix d'Amérique-winnaar Tenor de Baune en de uitstekende Finse merrie BWT Spirit. Deze laatste had een record van 1.13,4 en een winsom van ruim 94.000 Euro, bijeengelopen in Finland, Duitsland, Oostenrijk en Nederland. Na haar koerscarrière werd Derek's grootmoeder BWT Spirit door haar eigenaar Bart van Noord (Horse Care Holland BV) eerst voor enkele jaren aan John Bootsman (Boko-stables Holland BV) verhuurd. Die had geen geluk met de merrie en in 2004 ze ging weer terug naar haar eigenaar.
Zij bracht in de fokkerij:

producten van Derek's grootmoeder BWT Spirit:

geb.jaar

product

H/M

vader

record

winsom

1998

Raquel Boko

M

Tenor de Baune

geen

geen

2003

Verynice Boko

M

Hiosco du Vivier

1.23,5

geen

2005

Yazs Spirit

H

Hiosco du Vivier

1.17,1

1.735

2006

Zansational Spirit

H

Lendary Lover K

1.16,1

6.660

2008

Bullseye

H

Love You

1.14,2

35.133

De eerste twee fokproducten van BWT Spirit brachten er als koerspaard weinig van terecht. De volgende Yazs Spirit won 1 koers en die erna won 4 keer uit 9 starts. Deze Zansational Spirit was een lastig paard, maar Edith Ruygrok kreeg hem handelbaar. Hij werd steeds beter. Op 14 augustus 2011 reed Tom Kooyman hem op Duindigt in het voorwerk. De ruin schrok ergens van, sloeg zijn pikeur van de sulky en ging er in volle vaart vandoor. Helaas is hij toen op het stallenterrein verongelukt. Het laatste product van BWT Spirit, Bullseye, is een heel goed paard, dat nog steeds succesvol is.

De eerstgeborene van BWT Spirit, Raquel Boko bracht, als dochter van de Franse Prix d'Amérique-winnaar Tenor de Baune (winsom 1,5 miljoen Euro), bij de Unitrot-jaarlingenveiling in 2000 het lieve sommetje van 48.000 gulden op. De merrie kwam door een blessure helaas niet in de baan en daarom ging ze al snel de fokkerij in. Zij bracht:

producten van Derek's moeder Raquel Boko:

geb.jaar

product

H/M

vader

record

winsom

2003

Velicia

M

Koos van Camstra

geen

geen

2004

Wizard Camelot

H

Spendic

geen

geen

2006

Zoraya Camelot

M

Spendic

geen

geen

2007

Ariba Camelot

M

Spendic

geen

geen

2010

Derek Buitenzorg

H

Royal Gull

zie

hieronder


Als je boverstaand lijstje ziet, zal het niemand verbazen dat er bij de Unitrot-jaarlingenveiling in 2011 geen belangstelling was voor Derek Buitenzorg. Moeder Raquel Boko is weliswaar goed gefokt, maar heeft zelf niets gepresteerd en haar eerste 4 producten ook niet. Met zulke merries moet eigenlijk niet worden doorgefokt, want de fokker krijgt weinig geld voor de volgende producten. Raquel Boko is daarom in 2011 zonder papieren verkocht.

De veiling
De fokkers, Frank Hazeu en Stoeterij Buitenzorg, fokken harddravers om ze als jaarling te verkopen. Ze kunnen en willen niet al hun fokproducten zelf houden. Het is 7 oktober 2011 en Derek komt onder nummer 118 "onder de hamer". Bij de eerste vraagprijs van 500 Euro steekt niemand zijn hand op voor de mooie hengst. De veilingmeester kijkt de prachtige hal van drafcentrum Victoria Park in Wolvega rond. Niemand voor dit mooie paardje? Hij verlaagt de vraagprijs naar 100 Euro en voor dat geld is er altijd de paardenhandelaar Hendrik Pol, die zijn hand opsteekt. Voor die prijs kan hij op de markt in Utrecht wel een klein winstje boeken en dan gaat het jonge dier een onzekere toekomst tegemoet (waarschijnlijk het slachthuis). De veilingmeester vraagt om een bieder op 150 Euro, maar niemand is geïnteresseerd. Met een ferme klap van de hamer lijkt het lot van Derek Buitenzorg beslecht. Echter .......

Gered!!
De redding kwam uit een geheel onverwachte hoek. De redactie van het sportprogramma Boppeslach van de regionale TV-omroep, Omrop Fryslân, meldde zich twee dagen na de veiling bij Pol. Zij kochten het hengstje voor 250 Euro en brachten hem onder in de stal en de weilanden van Eelke Kruis in Terbant, de vroegere eigenaar-trainer van Action Skoatter. Daar werd Derek beleerd door trainster/pikeur Sjoukje Wagenaar en daar stond hij de eerste anderhalf jaar in training. In het televisie sportprogramma Boppeslach op maandagavond was wekelijks te zien hoe het met hem ging. Het paardje werd een bekende Friese persoonlijkheid. Elke Fries kent hem inmiddels. Hij heeft een Twitter-account (@DerekBuitenzorg) en een eigen pagina op Facebook (www.facebook.com/derekbuitenzorg), met medio augustus 2012 al 350 vrienden!
De nieuwe eigenaren kwamen er snel achter dat het kopen van een harddraver nog niet zo'n probleem is, maar dat het maandelijks onderhoud ruim tweemaal zoveel kost als de aanschafprijs van Derek Buitenzorg. Er werd een stichting opgericht, waar donateurs geld aan kunnen overmaken voor de trainingskosten (Bankrekening 169291278 t.n.v. Stichting Derek Buitenzorg). De donateurs kunnen op deze manier dit prachtige initiatief steunen en worden zo voor hun gevoel een beetje mede-eigenaar van en mede-verantwoordelijk voor het paard.

Als tweejarige
Toen hij 2 jaar oud was, is Derek enkele malen meegeweest naar de drafbaan van Wolvega. Hij kreeg daar een snelwerkje tussen de koersen door, steevast gadegeslagen door een grote horde Friese fans. Op 7 juli mocht hij zelfs aan een kwalificatiekoers meedoen, maar hij was nog niet aan koersen toe. Zijn km.tijd van 1.29,7 was onvoldoende. Zijn trainster heeft niet verder aangedrongen. Derek kreeg de tijd om uit te groeien en volwassen te worden. Intussen verzorgde hij met zijn trainster wel demonstraties in Friesland tijdens concoursen. In november werd er een Glossy uitgebracht tijdens de meeting van de Prijs der Giganten in Wolvega. Derek had wel veel aandacht voor andere zaken dan zijn werk en is daarom in december 2012 gecastreerd.

Derek ontvoerd!!
Tijdens de laatste dagen van het jaar 2012 stond Derek weer volop in de belangstelling, maar niet zo positief: hij was ontvoerd uit zijn box in Drachten, waar hij werd verzorgd na zijn castratie. Men vermoedde al snel dat het om een nieuwjaarsstunt ging en dat was ook zo. Derek werd op 1 januari teruggevonden in een stal in Nijega, in gezelschap van een Belgisch trekpaard. Aan zijn box hing een briefje met de tekst:
"Niet meer van die hoge heren, de pronkmeisjes, de gouden handdrukken en de vette bonussen, maar de gewone man, het werkpaard, daar moet de economie op draaien!"

Derek Buitenzorg in beeld
(foto's met toestemming geleend van Derek's Facebook-pagina)
(deels van www.huybers.com)

Derek_Buitenzorg

Boven: Zo is het allemaal begonnen. Hendrik Pol toont het getekende
verkoopformulier en het paspoort van Derek Buitenzorg aan
TV-Friesland-medewerkster Simone Scheffer. Pol was genoeg
drafsportliefhebber om blij te zijn met deze actie. Jammer genoeg
heeft hij het mooie vervolg niet meer kunnen meemaken.
Enkele maanden later is hij plotseling gestorven.
Toekomstige trainster Sjoukje Wagenaar houdt Derek vast.


Derek_Buitenzorg

Boven: Simone Scheffer en Sjoukje Wagenaar met
"hun" Derek Buitenzorg nog bij Victory Farm van H. Pol,
maar klaar om te vertrekken naar het entrainement van
Eelke Kruis, waar Sjoukje ook haar paarden traint.


Derek_Buitenzorg

Boven: Derek, nog met zijn Unitrot-halster om,
mag even buiten lopen op zijn nieuwe adres.


Derek_Buitenzorg

Boven: De nieuwe eigenaren (de hele sportredactie)
tonen zich blij met hun nieuwe aanwinst.


Derek_Buitenzorg

Boven: Hier loopt Derek (rechts) met een maatje in het land.


Derek_Buitenzorg

Boven: Derek was een snelle leerling.
Na enkele weken liep hij al voor de kar.


Derek_Buitenzorg

Boven: Wat niet zo snel ging was het in de paardentrailer lopen.
Toen onze Derek voor het eerst mee moest voor een werkje op
drafcentum Victoria Park bleek hij die trailer nog niet zo te zien zittten.
Uiteindelijk gaf hij zich natuurlijk wel gewonnen. Braaf paard.


Derek_Buitenzorg

Boven: Op 19 april 2012: Nog zonder publiek, maar wel met de camera
erbij, loopt Derek Buitenzorg zijn eerste rondjes op de baan van Victoria Park.


Derek_Buitenzorg

Boven: Er worden beelden gemaakt voor het sportprogramma Boppeslach.


Derek_Buitenzorg

Boven: Derek toont zich een natuurdravertje.


Derek_Buitenzorg

Boven: Na afloop een diepte-interview met de trainster.


Derek_Buitenzorg

Boven: Derek Buitenzorg getoond in Wolvega
met zijn naam op de gele borstriem.

Derek_Buitenzorg

Boven: Op 23 juni 2012 is hij alweer verder gevorderd.
Nu wordt het wat serieuzer. Groot aangekondigd maakt hij
zijn rondjes tussen de koersen door, voor veel publiek.
TV-Friesland is weer op volle sterkte aanwezig
en er is een duo-sulky koers met bekende Friezen,
waaronder Rintje Ritsma, 11-stedentochtvoorzitter Wiebe Wieling,
Miranda Werkman, Pieter Wilkes en Elske de Wall.
"Kennis maken met Derek Buitenzorg" staat met grote
letters op de voorpagina van het vakblad "draf&rensport".
Het was extra druk op Victoria Park.


Derek_Buitenzorg

Boven: Meteen even wennen aan de startauto


Derek_Buitenzorg

Boven: In partij met een ouder paard liet Derek toch wel
zijn capaciteiten zien.


Derek_Buitenzorg

Boven: Alle fans met Derek op de foto op 23-6-2012.
Het lijkt wel een huldiging na een overwinning, maar daar
moet nog even op worden gewacht.


Derek_Buitenzorg

Boven: In de zomer van 2012 werden Derek en Sjoukje gevraagd om op
verschillende plaatsen op te treden, zoals hier Driesum Wouterswoude.
Ook bij een Meet and Greet (dat is geen Fries, maar Amerikaans)
met kinderen in Drogeham, etc.

Derek_Buitenzorg

Boven: Derek Buitenzorg mag zich presenteren
tijdens de Friese hengstenkeuring.

Derek_Buitenzorg

Boven: Derek traint met Sjoukje.

Derek_Buitenzorg

Boven: Tijdens de meeting van de Giganten 2012
werd een Glossy over Derek Buitenzorg gepresenteerd.
Alle donateurs waren hierbij uitgenodigd.

Derek_Buitenzorg

Boven: Bij de presentatie van de Glossy waren ook de pers
en de TV aanwezig.

Derek_Buitenzorg

Boven: Natuurlijk waren Derek Buitenzorg en trainster Sjoukje
er ook bij. De Glossy ging tenslotte over hen.

Derek_Buitenzorg

Boven: Derek Buitenzorg en zijn Glossy.

Derek_Buitenzorg

Boven: In de zomer van 2013 zag Sjoukje Wagenaar het niet meer zitten
met Derek en toen is besloten om een andere trainer te zoeken.
Onderstaande stond op de website van Omrop Fryslan:
Arend de Wrede út Oerterp wurdt de nije trainer fan draver Derek Buitenzorg
oftewel
Arend de Wrede uit Ureterp wordt de nieuwe trainer van draver Derek Buitenzorg

Derek_Buitenzorg

Boven: Derek Buitenzorg traint in Ureterp
met een cameraatje op de helm van de pikeur.
Hij is een van de bekendste paarden van Nederland
en moet weer op TV opdraven.

Derek_Buitenzorg

Boven: Arend de Wrede ging hard aan de gang met Us Derek.

Derek_Buitenzorg

Boven: Na twee keer uitgeschakeld te zijn geweest, werd
Derek Buitenzorg op 21 sept. 2013 na een sterke koers nipt
geklopt door Chantal Blue. Derek liep een mooi record van 1.17,8
in zuivere draf. Zo horen harddravers te draven, de hele koers lang.


Derek_Buitenzorg

Boven: Op 12 okt. 2013 werd Derek opnieuw tweede,
nu achter L'Amour Toujours met Hugo Langeweg jr.


Derek_Buitenzorg

Boven: Op 8 nov. 2013 alweer tweede. Na het zware kopwerk te
hebben gedaan, kwam de slimme Belg Jos Verbeeck us Derek kloppen
met Dasmijn Medo (nr. 3).
Na deze 3 tweede plaatsen volgden nog twee derde plaatsen,
waarmee het jaar 2013 werd afgesloten.


Derek_Buitenzorg

Boven: Derek en Arend tijdens het voorwerken voor een koers in aug 2014.

In 2014 behaalde Derek 3 derde plaatsen in 11 starts
en in 2015 slechts 2 tweede plaatsen in 13 starts.

Trainer-rijder Arend de Wrede liet het paard eind 2015 jaar grondig nakijken en toen kwam "het lek boven". De ruin bleek OCD (losse stukjes bot) te hebben in beide hakken. Begin november 2015 is hij daaraan met succes geopereerd.

Na twee maanden rust en drie maanden conditietraining begon hij in mei 2016 weer te koersen. De eigenaren van Us Derek wilden begrijpelijk het liefst in Friesland met hun paard winnen. Dat zou ook de beste reclame zijn geworden, want daar wonen de meeste fans. Maar op de harde baan van Wolvega ging het vaak te snel en Derek leek niet tot het uiterste te willen gaan. Hij werd zelfs tweemaal uitgeschakeld. Het werd een beetje stil rond Derek......totdat....

Het roer om
Na 5 koersen zonder prijzen gooide Arend in de zomer van 2016 het roer om, ging anders voeren, anders trainen en schreef Derek in op Duindigt op 9 september met een andere rijder, en dat was niet de minste: de Belgische tovenaar Jos Verbeeck. Met goede instructies werd hij op pad gestuurd en laat het dan maar aan Jos over.


Derek_Buitenzorg

Boven: Derek was met startnummer 5 goed van start gegaan
en Jos stuurde hem meteen naar de reling, op de rug van het koppaard.
Daar bleef hij zo lang mogelijk zitten. Pas op de laatste 200 m gingen
zij naar buiten, op weg naar een ruime zege. Op bovenstaande foto loopt
Derek de vermoeide Fanatic Star (rechts met Rob van Toor) voorbij.
Zijn winnende tijd was 1.17,3 en de eerste prijs bedroeg 700 euro.

Voorpagina nieuws

Derek_Buitenzorg

Boven: Derek Buitenzorg behaalt in handen van Jos Verbeeck
zijn eerste overwinning, in de Scheveningen-prijs
op Duindigt d.d. 9-9-2016. Dit is de voorpagina
van het weekblad.

Derek_Buitenzorg

Boven: Trainer Arend de Wrede begeleidt Derek Buitenzorg
naar de huldiging op Duindigt d.d. 9-9-2016.
In het verslag van het blad Draf&Rensport stond te lezen:
Arend de Wrede had niet per se op een overwinning gerekend,
maar wist wel dat Derek goed in orde was. "Hij is geopereerd
aan OCD in beide hakken. Daarvan is hij goed teruggekomen,
maar we kregen hem niet op een hoger niveau.
Toen hebben we hem op rantsoen gedaan en zijn we anders gaan trainen.
Door hem regelmatig vlot op uit te rijden heeft hij meer inhoud gekregen."


Redelijk onverwacht (cote 9,70) heeft Derek Buitenzorg met Jos Verbeeck op 9 september 2016 als 6-jarige zijn eerste koers gewonnen, na 37 pogingen en na jaren geduld van zijn eigenaren, de medewerkers van Omrop Fryslân. De vlag mocht eindelijk uit in Friesland en Derek kwam opnieuw in het nieuws op TV, zelfs op de landelijke TV. In de kranten was het voorpagina nieuws, onder de slogan: "Van slachtpaard tot prijswinnaar". De eerste overwinning werd ook op de sociale media uitbundig gevierd. Op Facebook heeft Derek nu bijna 1.400 vrienden. Deze publiciteit heeft onze sport broodnodig, reden waarom Derek al jarenlang in onze Hall of Fame staat, bij de BN-ers, en daar hoort hij thuis.

Derek_Buitenzorg

Boven: Op de dag na zijn eerste zege kwam het landelijke TV-programma
'Hart van NL' op bezoek bij Derek en zijn trainer Arend (links op de foto).
Derek Buitenzorg en de drafsport kwamen eindelijk weer eens
in het landelijke nieuws!!

In de maanden daarna eindigde Derek een paar keer ongeplaatst,
maar met Jos weer op de sulky behaalde nog een derde plaats en hij sloot
het jaar 2016 af met een goed betaalde (€ 1.250) tweede plaats in Wolvega.


2017
Derek_Buitenzorg

Boven: Groningen, 4 april 2017: Trainer Arend de Wrede reed
Derek Buitenzorg omdat Jos Verbeeck verhinderd was en Arend
deed het uitstekend. Na een koers op wachten gereden over 2.300 m,
kwam Us Derek met een mooie eindsprint op het laatste rechte
stuk de zege opeisen. Hij gaat hier al naar de leiding,
met de groene buis.

Derek_Buitenzorg

Boven: Na hun zege te Groningen, 4 april 2017 rijden Derek
en Arend een ereronde.

Derek_Buitenzorg

Boven: Na hun zege te Groningen, op 4 april 2017 liep Derek nog 16 koersen,
waarin hij niet verder kon komen dan 2 derde en een vierde plaats.
Verbetering zat er niet meer in en men heeft eind december 2017
besloten dat Derek nog 1 koers in 2018 zou lopen, waarna hij met
pensioen zou gaan. In die laatste koers op 19-01-2018 werd hij
keurig 6e in 1.16,9 en hij verdiende daarmee nog 200 Euro als
onkostenvergoeding. Het was mooi geweest. Bovenstaande foto
is na deze koers genomen en deze mensen gaan op zoek naar een
goed adres waar Derek nog een lang en comfortabel leven kan hebben.

Namens de hele Nederlandse drafsport
bedanken we Omrop Fryslan voor
de mooie jaren met Us Derek!Koerscarrière Derek Buitenzorg:
(t/m 31 dec. 2017)

jaar

lft.

starts

1e

2e

3e

rec.

 

winsom

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2j.

3j.

4j.

5j.

6j.

7j.

8j.

0

7

11

13

12

21

1

0

0

0

0

1

1

0

0

3

0

2

1

0

0

0

2

3

0

1

2

0

geen

1.17,8

1.15,2

1.15,6

1.16,3

1.16,1

1.16,9

Euro

Euro

Euro

Euro

Euro

Euro

Euro

0

1.610

2.170

2.320

2.540

1.625

200

totaal

 

64

2

6

6

1.15,2

Euro

10.465
De Video's

Us Derek
In het sportprogramma Boppeslach van TV-Friesland (Omrop Fryslân) worden wekelijks op maandagavond in een soort docu-soap alle wetenswaardigheden over de jonge draver uit de doeken gedaan. De serie heeft de titel: US DEREK (Onze Derek). Aan orde zijn gekomen: zijn oorsprong (met een bezoek aan Stoeterij Buitenzorg), voor het eerst voor de kar, de voortgang in de training, de eerste keer naar de baan, een demonstratie tijdens de Friese Hengstenkeuring 2012, etc. Zelfs Sinterklaas kwam bij hem op bezoek. De ideale manier om mensen bekend te maken met onze sport. Derek Buitenzorg en de Friese sportjournalisten zijn een "godsgeschenk" voor onze sport en fokkerij.

(Hieronder beelden van Omrop Fryslan op YouTube.)

Boven: Omroep Frysland besteedt wekelijks een TV-uitzending
aan Derek Buitenzorg. Veel van deze uitzendingen staan nu op Youtube.
Bovenstaande is er één van. Wil je meer zien?
Zoek dan op Youtube naar Derek Buitenzorg.
Bekijk vooral ook de uitzending met Sinterklaas!
En Sjoukje Wagenaar kan niet alleen goed paarden trainen,
ze heeft ook acteertalent!
Kersthit 2011 over Derek Buitenzorg
Er is zelfs een kersthit gemaakt over Us Derek,
die de Fryske top 100 binnenstormde.
Het nummer is gemaakt door het duo Die Twa,
met een kinderkoor. Bekijk en beluister deze Kersthit:
click op de pijl hieronder!

De "Roots" van Derek Buitenzorg:
Stoeterij Buitenzorg, met beelden van vader Royal Gull
en een interview met de betreurde Jan Nas
click op de pijl hieronder!

TV-Reportage over Derek Buitenzorg:
na zijn operatie aan OCD (november 2015),
met de verwachtingen van Arend en de dierenarts.
De eerste overwinning van Derek Buitenzorg:
Duindigt, 9 september 2016
(de laatste rechte lijn en commentaar in 't Fries)  terug naar boven

© Copyright Archief NDR


Submenu
Museum:

Museumstukken

Prentenboek

Postzegels

Speelgoed

<Hall of Fame

Musea