NDR


Hoofdmenu
Archief:

Home

Nieuws

Organisatie

Bibliotheek

Fototheek

Videotheek

Museum >

Geschiedenis

Hall of Fame

Hall_of_Fame
Vorige

Theo Messidor

vosruin, geboren 30 april 1952
van Messidor 1.18,2
(v. Gaël u. Tradition)
uit Fleetness T 1.25,3
(v. Brother Hanover u. Trotteur)
Fokker: T. Leeuwenkamp te Groet

Volgende

Theo

"De vliegende vos" met Freek Eerenberg

Voor de "Paard van de Eeuw"-verkiezing maakte D. Minkema eind 1999 het volgende levensverhaal:

De zaak "Theo Messidor" hield de gemoederen in draverskringen bezig in de herfst van 1955. Zelfs de landelijke pers werd gehaald. Theo Messidor was een klasse draver, in training bij de Zijper grootmeester Bram Nottelman. Hij was nog nimmer geklopt. Nadat hij op 3 juli 1955 als 3-jarige zijn negende overwinning had behaald werd hij door Nottelman maandenlang niet meer ingeschreven. Tot groot ongenoegen van zijn eigenaar R.R. Daniël, een Amsterdamse industrieel, die pas in de sport zat en onder de stalnaam Erna meerdere goede dravers had. Volgens Nottelman had de jonge ruin last van lendenvuur (maandagziekte) en hij wenste het klassepaard, dat volgens hem een ton zou gaan winnen, de nodige rust te gunnen. Daar kwam bij dat Daniël destijds Theo Messidor, waarvan Nottelman voor de helft eigenaar was, had gekocht op voorwaarde dat hij bij Nottelman in training zou blijven. Het conflict liep hoog op met een kort geding voor de Alkmaarse rechtbank. Die erkende wel het eigendomsrecht van de heer Daniël, maar ook het belang van de trainer. Het conflict eindigde er mee dat Daniël voor veel geld de trainingsclausule uit de verkoopvoorwaarden afkocht en het paard bij Willem Geersen in training zette.

Afstamming
Theo Messidor was geboren in Groet bij Teun Leeuwenkamp. Zijn moeder Fleetness T was één van de allerbeste Nederlandse fokmerries, geboren in de eerste helft van de twintigste eeuw, samen met Volann, Zora en Carma Norton. Behalve Theo Messidor bracht Fleetness T ook Pretty Boy 1.20,4, waarmee Bram Nottelman succesrijk gekoerst heeft, en de Derby-winnares Zippora 1.20,6, op haar beurt moeder van Derby-winnares Ironie en Eland, de crack van entrainement Van Dooyeweerd. Maar ook de Fleetness T-kinderen Umberto 1.22, Victor Emanuel 1.20,3, Xon Messidor 1.23,6 en Astyanax 1.21,9 waren zeer goede tot verdienstelijke dravers. Het is de oud-Nederlandse Ella Ross-familie, die teruggaat op Arabella, een merrie van onbekende afstamming uit het begin van deze eeuw. Fleetness T was een dochter van de bestfokkende Amerikaanse importhengst Brother Hanover, die tijdens de oorlog naar Duitsland is gegaan en daar ook best gefokt heeft. De beide overgrootvaders van moederskant van Fleetness T waren uitstekende Franse importhengsten uit het begin van deze eeuw: Troubadour en Bobichon.
Zoals de naam al aangift is Theo Messidor een zoon van de hoog in het bloed staande Franse hengst Messidor, die tijdens de tweede wereldoorlog door Jan Kruithof naar Nederland werd gehaald. Charlie Mills won als gastrijder het Matadoren Rennen met hem in Berlijn. Messidor had een moeilijk karakter, evenals vele van zijn zoons. Hij heeft eerst in Duitsland ter dekking gestaan en werd in 1950 door Jaap de Waal naar Nederland teruggehaald. Hij fokte vrij wisselvallig, van zijn 103 kinderen zijn er 85 gestart, die hier ƒ 1.198.147 verdiend hebben.
Naast Theo Messidor waren zijn beste kinderen Legalitie 1.22,7, de schimmelmerrie Sirona 1.20,4, Uranie 1.22,2, Xeres 1.19,7 en de drie Derby winnaars Walter Hollandia 1.19,2, Xuthus Hollandia 1.22,4 en Zippora 1.20,6. Zijn dochters bleken later goede fokmerries. Messidor gaat via zijn grootvader Kentucky van moederskant terug op de Amerikaanse merrie Helen Leyburn 2.14. Het resultaat is dat Theo Messidor ongeveer 60% Frans en 40% Amerikaans bloed voert.

Theo

Dit is Messidor, de vader van Theo.


Onklopbaar
Leeuwenkamp verkocht Theo Messidor voor de helft aan Nottelman, die hem al als tweejarige aan de start bracht. Theo Messidor was toen al gecastreerd. Gelijk bij zijn debuut op 25 juli 1954 won hij na hevige strijd met Tira, eigendom van Theo's latere eigenaar Daniël. Al zijn vier starts als tweejarige zette hij om in winst en daarbij waren de Prijs der Besten en het Criterium der Tweejarigen. Aan het eind van zijn tweede jaar kwam Theo in bezit van de heer Daniël, de man van de Monroe rekenmachines. Als driejarige startte hij vijf maal met Nottelman en was hij onklopbaar. De laatste koers die Nottelman met hem won was de Derbyproef op 3 juli 1955 in Hilversum voor stalgenote Tira. Toen volgde de "zaak Theo Messidor" en ging hij naar Geersen.

Theo

Boven: Het debuut van Theo Messidor. Aan de reling wint hij met
Bram Nottelman, nipt voor Tira (Willem Geersen), de Kruger-prijs
op Duindigt d.d. 25-7-1954.


Theo

Boven Foto uit de albums van de familie Nottelman:
Boven: Theo heeft als tweejarige zijn tweede koers gewonnen
op de Alkmaarse drafbaan en de winnaars poseren op
het middenterrein. Op de sulky zijn toenmalige trainer Bram
Nottelman en rechts staat fokker/eigenaar Teun Leeuwenkamp.
Datum: 15 augustus 1954.


Theo

Boven: Theo Messidor (A. Nottelman) spurt naar de zege
in de Prijs der Besten 1954 voor Trabant en Theo Bascom.


Theo

Boven: Theo Messidor sluit op 17 oktober zijn seizoen 1954 af met
zijn vierde overwinning in 4 starts. Hij wint hier spelenderwijs
het Criterium der Tweejarigen met Bram Nottelman.
Eerste prijs: 1.000 gulden.


Theo

Boven: De 3-jarige Theo Messidor (A. Nottelman) klopt, ondanks een
grote startfout, Tizian in de Debuut-prijs te Alkmaar d.d. 20-3-1955.


Theo

Boven: Theo Messidor wint als 3-jarige voor zijn nieuwe eigenaar
de Bollen-prijs op Alkmaar d.d. 24-4-1955. Met Bram Nottelman
op de sulky in de kleuren van Stal Erna.


Theo

Boven: Theo Messidor (links met Bram Nottelman) glijdt langs de
lange leider Tiende van Zora (Jan Wagenaar sr) en wint de Ju Ju-prijs,
op Duindigt d.d. 29-5-1955.


Theo

Boven: Theo Messidor (A. Nottelman) is oppermachtig in de Derbyproef
in 1955 en wint voor zijn vrijwel onzichtbare stalgenote
Tira met Willem Geersen.


Naar Geersen
Willem Geersen zou voor het eerst met Theo starten op 18 december 1955 in een avond-koers in Hilversum. Het werd een mislukking, hoewel alle hippische sportmedewerkers hem als winnaar hadden getipt. Geersen, die een paar koersen eerder bij een valpartij betrokken was, moest zich laten vervangen door Martin Vergay, die de ruin, ook in de training, nog nooit gereden had. Bovendien wilde Theo, die voor de eerste maal bij kunstlicht liep, zich niet geven. Terugtrekken of buiten weddenschappen lopen werd door het comité niet toegestaan en Theo faalde, viel in de pace en werd voorlaatste.
Bij zijn eerste start als vierjarige werd hij slechts derde, maar daarna zou hij in dat jaar (1956) 10 koersen winnen, waarvan 8 op rij, telkens met Willem Geersen op de sulky. Daarbij waren de Prijs der Veelbelovenden, het Criterium der Vierjarigen, de Prijs der Vierjarige Stayers en de Grote Fokkersprijs. Deze laatste prijs was een koers voor 4-, 5- en 6-jarige dravers en was dat jaar voor het eerst uitgeschreven. Theo won "diamanthard en onbetwistbaar" voor Tabor, Toomel D en Roland.
Als zesjarige zou Theo Messidor deze Fokkersprijs opnieuw winnen, waarbij Urdy Mars en Tommy Mars geklopt werden. Theo Messidor, als jong paard niet zo gemakkelijk, was later een schat van een paard met een zuivere, economische draf. Hij was ongelooflijk trouw, een geweldige starter en een fenomenale bochtenloper. Dit laatste demonstreerde hij in Alkmaar, waarvan hij een tijdlang het baanrecord in zijn bezit had. De baan-records van de inmiddels verdwenen Limburgse banen Geleen en Baarlo staan met respectievelijk 1.19,6 en 1.20,0 (beide in 1962 gevestigd) blijvend op zijn naam. Dat van Geleen vond men blijkbaar te mooi om waar te zijn en het is later uit de boeken geschrapt.

Theo

Boven: Theo Messidor wint als 10-jarige in Alkmaar de Plassen-prijs
op 12-8-1962 en hij ging zo snel dat Freek zijn petje verloor.
Theo klopt YYV (rechts), zijn halfbroer Victor Emanuel (kolletje) en
Quicksilver S (helemaal links), met wie Theo gelijk
af met 60 m handicap was gestart.


Theo

Boven: Theo Messidor in handen van Freek Eerenberg zal hier
de 1e serie van de Orga-prijs gaan winnen in Baarlo
op 19 mei 1963. Theo werd baanrecordhouder op
7 oktober 1962 baanrecordhouder van Baarlo met
een kilometertijd van 1.20,0.


Theo

Boven: Theo Messidor en Freek Eerenberg tijdens de prijsuitreiking
na hun overwinning in de finale van de Orga-prijs op Baarlo
d.d. 19-5-1963.


Theo

Boven: Theo Messidor en Freek Eerenberg bezig met de ereronde
na hun zege in de finale van de Orga-prijs op Baarlo d.d. 19-5-1963.


Als vijfjarige werd Theo Messidor ondermeer eerste in de Grote STU-prijs met Martin Vergay, waarin hij de beste schimmelmerrie Sirona klopte. Met Geersen won hij, 80 meter handicap goedmakend, het H. van Wickevoort Crommelin Memoriaal voor Vlieger D en Vanadis, en de Gouden Zweep, waarin Rudi Williams, Quite Heny en Quintus Harvester klop kregen.
In 1958 won Martin Vergay de Grote TUV-prijs met hem en eveneens op Duindigt het W.J. Jochems Memoriaal. Dit laatste onbedreigd in twee heats voor klasse-paarden als Double Six M en Roland. Inmiddels komt de succes-combinatie met Geersen's tweede assistent Freek Eerenberg in zicht. Met hem won Theo Messidor in grootse stijl het Kampioenschap Nederlandse Paarden in 1.21,8 (bandenstart) over 2440 meter voor Sirona en Quintus Harvester. Dezelfde combinatie zou deze prestatie de daarop volgende drie jaar herhalen.

Kampioen van Nederland
Met Willem Geersen werd in 1958 ook het Kampioenschap van Nederland gewonnen in 1.20,2a over 2500 m, een nieuw koersrecord. Roland en Double Six M werden tweede en derde.

Olga

Boven: Kampioenschap van Nederland 1958:
Theo Messidor (W. Geersen) wint gedecideerd voor Roland (P. Strooper).

Theo

Boven: Theo Messidor (W. Geersen) behaalt de overwinning
in het Kampioenschap van Nederland 1958
en klopt Roland met Piet Strooper.
Dit was in het pre-Hairos II-tijdperk.


Theo

Boven: Theo Messidor wordt gehuldigd na zijn overwinning
in het Kampioenschap van Nederland 1958.


Theo

Boven: Theo Messidor wordt hier met Freek Eerenberg Kampioen der
Nederlandse Paarden 1958 voor de schimmel Sirona.


Theo

Boven: Theo Messidor en Freek Eerenberg rijden een ereronde
na het behalen van het Kampioenschap der
Nederlandse Paarden 1958.


Groot waren de successen in 1959 met 21 overwinningen, bijna steeds met Freek Eerenberg als stuurman. Op Mereveld werden gewonnen Merevelds Mijlrecord (in 2 heats voor Quicksilver S en Sorento, ondanks 60 meter startverlies in de eerste heat), de Grote Beneluxprijs, Merevelds Herfstkampioenschap (voor Double Six M) en de Revanche der Grote Prijzen.

Theo

Boven: In de eerste 1e heat van Merevelds Mijlrecord 1959 heeft Theo Messidor bij de start een stilstaande fout gemaakt. Hij ligt hier 2e van rechts, helemaal achterin. We zien op deze foto v.l.n.r. Notekraker S (4e),
Quicksilver S (2e), Double Six M, Sorento (3e), Enterprise,
Theo Messidor (1e) en Roland.

Theo

Boven: Theo Messidor (rechts met Freek Eerenberg) wint ondanks een
stilstaande fout aan de start toch nog de 1e heat Merevelds Mijlrecord
in 1959, voor Quicksilver S (links met Martin Vergay), Sorento en Notekraker S.
Ook de 2e heat zal Theo winnen.

Theo

Boven: Theo Messidor wint de Grote Beneluxprijs met
grote voorsprong. Mereveld, 27 september 1959.

Theo

Boven: Theo Messidor wint een internationale draverij
op Mereveld. d.d. 8 november 1959.


Op Duindigt was hij eerste in de Generaal Baron van Heemstra-beker en in de Nederland-België-match.
In Hilversum, naast het Kampioenschap Nederlandse Paarden, eerste in de Grote Prijs van de Gooi- en Eemlander en de Matadoren-prijs. Eervol tweede werd hij op Mereveld in de Gouden Zweep, waarin hij net geen 80 meter kon goedmaken op winnares Thea Cornelia met Guus Knijnenburg, en in het Kampioenschap van Nederland op Duindigt achter de wereldcrack Hairos II met Martin Vergay. In 1959 viel ook het eerste van slechts twee buitenlandse optredens van Theo. Met Geersen werd hij op Charlottenlund bij Kopenhagen vijfde in een afdeling van het Internationaal Kampioenschap. In de finale bleef hij ongeplaatst. Hij hield er wel een persoonlijk record van 1.18,4 aan over, maar het was toch een teleurstellende verrichting. Theo miste zijn stalmaatje Trudi Trothan. Als die er niet was, dan at hij slecht en zakten de prestaties.

(We hebben mooie beelden van het door Theo gewonnen Kampioenschap Nederlandse Paarden 1959. Click op onderstaande camera)





1944

Boven: Theo en Thea op één foto!
Thea Cornelia (nr.8 met Guus Knijnenburg) triomfeert
in de Gouden Zweep van 1959 voor Theo Messidor (links)
en Q Bascom. Theo had bij de start 80 meter moeten geven
aan Thea en dat was net teveel.

Als 8-jarige
Ook als 8-jarige in 1960 was het seizoen weer briljant met 20 overwinningen. Op Duindigt ondermeer in het W.J. Jochems Memoriaal, de Generaal Baron van Heemstra-beker, de Grote KLM-prijs (deze laatste met M. Vergay) en in een Nederland-België-match-onderdeel. In het Kampioenschap van Nederland moest hij achter Hairos II weer met een tweede plaats genoegen nemen.

Theo

Boven: Hairos II gaat aan de kop in het Kampioenschap
van Nederland 1960 op Duindigt, met nog een
ronde te gaan. Achter hem Theo Messidor en
links met kap Quicksilver S. Achter Theo
loopt zijn stalmaatje Trudi Trothan en helemaal
achteraan Sammy Mars, die een fout had gemaakt.
In deze volgorde lomen ze ook aan de finish.


Video's
We hebben op deze website prachtige bewegende beelden van de laatstgenoemde koers met Theo mooi in beeld achter Hairos II, uit een oude film, zonder geluid, in bezit van de familie Geersen, en van commentaar voorzien door Geersen's schoonzoon Harry van Ooyen, geïnterviewd door Hans Sinnige tijdens de Wolvega-meeting met het W.H. Geersen-Memoriaal 2009. Click tweemaal op de camera:




Ook van het Kampioenschap der Ned. Paarden 1959 hebben we videobeelden:



Mooie beelden van Theo hebben we uit de film over het Kampioenschap Nederlandse Paarden 1960, een koers met slechts 4 deelnemers, waarin hij als de grote favoriet meteen de leiding neemt en onaangevochten wint. Bij de huldiging komt Theo nog te vallen en later zien we hem met de krans om op het stalterrein. Ook met commentaar van Harry van Ooyen.




Viermaal Kampioen der Nederlandse Paarden
Op de Hilversumse drafbaan zegevierde Theo in 1960 naast het Kampioenschap Nederlandse Paarden in de Hoefslag Wisselbeker en de Matadoren-prijs. En op Mereveld won hij de Benelux-prijs en Merevelds 4 km.
Hij was dat jaar voor de derde opeenvolgende maal de meest winnende Nederlandse draver. Het jaar 1961 viel wat tegen, mede vanwege een vrij langdurige kreupelheid, al won hij wel weer het Kampioenschap Nederlandse Paarden (voor de vierde maal!), ditmaal voor Vrijdag. Maar in 1962 was hij weer bij de top met 18 zeges.

Theo

Boven: Theo en Freek in het voorwerk voor
het Kampioenschap Nederlandse Paarden 1960
in Hilversum.

Theo

Boven: Theo Messidor wint het Kampioenschap Nederlandse
Paarden 1960 op zijn gemakkie, voor Sammy Mars, Peterhof en Tilda O.
Zij waren de enige deelnemers, die het tegen Theo durfden op te nemen.

Theo

Boven: Nadat de klus gemakkelijk is geklaard, krijgt de
nog jonge Freek Eerenberg de krans omgehangen.

Theo

Boven: Op het stalterrein kreeg Theo (met moeite) de krans
omgehangen. Freek moest het in z'n eentje zien te klaren.
Het tafereel van Theo met de krans om zijn hals
zien we in de TV-beelden.

Theo

Van Theo Messidor bestaan alleen zwartwit foto's. Kleur was
toen nog niet uitgevonden en daarom is deze foto ingekleurd.
Hij wordt hier gereden door mej. Atie van Rijswijk (de schoonzus
van Willem Geersen) in een amatrice-koers.
Rechts loopt de bekende Sammy Mars.


Theo

Theo Messidor loopt een ereronde met Atie van Rijswijk.


Theo

Boven: Theo Messidor (links met Martin Vergay) wint gedecideerd de
Grote K.L.M.-prijs op Duindigt in 1960, voor Victrix V, Curlew,
Sunny Williams en Sorento.


Theo

Boven: Theo Messidor wint het W.J. Jochems Memoriaal 1960, voor
Typhoon, Curlew (nr.3), Q Bascom (nr.6) en Sorento (nr.2).


Theo

Close-up van de foto erboven:
Theo Messidor klopt Typhoon in het W.J. Jochems Memoriaal 1960.


interland

Boven: Nederland - België 1960:
de 8-jarige Theo Messidor wint met Freek Eerenberg.


Bij de club van Honderd
Zijn honderdste overwinning behaalde hij op 18 augustus 1962 in de Grote Prijs van de Gooi- en Eemlander in Hilversum. Hiermee was hij het eerste Nederlands gefokte paard dat deze mijlpaal bereikte.

Theo

Na zijn 100-ste zege stond er een overzicht van
Theo's carrière in de krant, met bovenstaande foto.


Theo gaat gewoon door met winnen
Daarna won hij ook het Merevelds Herfstkampioenschap, evenals de Revanche der Grote Prijzen op dezelfde baan.

Ongeluk

Boven: Theo Messidor (nr.13 met F. Eerenberg) troeft Vita Kinley af
en wint Merevelds Herfstkamp. 1962. Harley wordt dichtbij derde.


Uit "het weekblad Panorama in 1962:
Fotoverslag van een valpartij, in 3 beelden:
Plaats des onheils: Mereveld in 1962.

Ongeluk

1e beeld hierboven:
De wielen van twee sulky's zijn achter elkaar gehaakt
en het karretje van Freek Eerenberg krijgt een zwieper.

Ongeluk

2e beeld:
Freek komt te vallen en zijn crack
Theo Messidor gaat er alleen vandoor.

Ongeluk

3e beeld:
Gelukkig kan Theo al snel door de toegesnelde
omstanders worden gepakt. Ook Freek is snel ter been.
Of ze alsnog de koers hebben gewonnen is ons niet bekend

In deze koers reed Bram Nottelman voorop, en boze tongen
beweren dat Bram Theo toen heeft laten schrikken,
waardoor hij plotseling rechtsaf sloeg.
Maar of dat waar is.................?



Trip naar de USA
De jaren begonnen inmiddels te tellen. Theo was over zijn top heen toen men een uitnodiging aannam om op 20 juli 1963 te starten op Roosevelt Raceway in New York in de International Trot. De met veel publiciteit omgeven trip werd een teleurstelling. Theo, die weer slecht had gegeten, werd na galop zevende en laatste. Winnaar was de geweldige Su Mac Lad, toen de Amerikaanse Standardbred met de hoogste winsom (ruim $ 600.000). Theo zou later dat jaar nog een keer zegevieren en daarmee zijn loopbaantotaal op 110 zeges brengen. Hiermee staat hij achter wereldrecordhouder Quicksilver S (147 ovw.) als tweede bij NL-paarden met de meeste zeges, ruim voor Anton met 93 zeges.

Theo

Theo Messidor wordt uitgeleide gedaan
op Schiphol bij zijn vertrek naar de USA.


Na zijn carrière

Oud is de moordend snelle vos met de grote vlamogen niet geworden. Hij stierf in mei 1967 op 15-jarige leeftijd en dat werd in de kranten prominent vermeld. Drie jaar na het beëindigen van zijn carrière was Theo nog steeds een bekende "Nederlander".

Theo

Boven: Het in 1967 door Gerard van Maarseveen geschreven
In Memoriam over Theo Messidor, gepubliceerd in het vakblad
Sport en Fokkerij

Theo

Boven: De pasfoto van Theo Messidor.

PvdW

Theo Messidor, geschilderd door een onbekende meester.

Koerscarrière Theo Messidor:

jaar

lft.

starts

1e

2e

3e

rec.

 

winsom

1954

1955

1956

1957

1958

1959

1960

1961

1962

1963

1964

2j.

3j.

4j.

5j.

6j.

7j.

8j.

9j.

10j.

11j.

12j.

4

6

12

14

19

34

32

14

48

17

4

4

5

10

10

14

21

20

6

18

2

0

0

0

0

3

1

7

7

3

12

1

0

0

0

1

0

1

2

3

3

2

4

0

1.27,8

1.26,4

1.24,5

1.21,6

1.20,2

1.18,4

1.19,4

1.20,3

1.18,6

1.20,7

1.22,3

Hfl.

Hfl.

Hfl.

Hfl.

Hfl.

Hfl.

Hfl.

Hfl.

Hfl.

Hfl.

Hfl.

2.975

3.000

10.425

14.000

25.025

38.600

34.775

10.100

25.750

3.325

0

totaal

 

204

110

34

21

1.18,4

Hfl.

168.250



Gewonnen topkoersen
H. van Wickevoort Crommelin Memoriaal 1957 (als 5-jarige)
Gouden Zweep 1957
Kampioenschap van Nederland 1958 (als 6-jarige)
Kampioenschap Nederlandse Paarden 1958, 1959, 1960, 1961

Klasseringen in de topkoersen:

Tweejarige: (1954)
Criterium der 2-jarigen : 1e Theo Messidor
Prijs der Besten : 1e Theo Messidor

Driejarige: (1955):
Derby Proef : 1e Theo Messidor

Vierjarige (1956):
Prijs der Veelbelovenden : 1e Theo Messidor
Criterium der 4-jarigen : 1e Theo Messidor
Grote Fokkers-prijs : 1e Theo Messidor
Prijs der 4-jarige Stayers: 1e Theo Messidor

Vijfjarige (1957):
Gouden Zweep : 1e Theo Messidor
Grote Fokkersprijs : 2e Theo Messidor
Van Wickevoort Crommelin Mem. : 1e Theo Messidor

Zesjarige (1958):
W.J. Jochems Mem. 1e heat : 1e Theo Messidor
W.J. Jochems Mem. 2e heat : 1e Theo Messidor
Grote Fokkersprijs : 1e Theo Messidor
Gen. Baron van Heemstra Beker : 3e Theo Messidor
Kamp. Ned. Paarden : 1e Theo Messidor
Kamp. van Nederland : 1e Theo Messidor
Amatricekampioenschap : 1e Theo Messidor

Zevenjarige (1959):
Gouden Zweep : 2e Theo Messidor
Mereveld's Mijlrecord 1e heat : 1e Theo Messidor
Mereveld's Mijlrecord 2e heat : 1e Theo Messidor
Gen. Baron van Heemstra Beker : 1e Theo Messidor
Kamp. van Nederland : 1e Hairos II - 2e Theo Messidor
Kamp. Ned. Paarden : 1e Theo Messidor
Nederland-België match over 2600 meter : 1e Theo Messidor
Amateurkamp. van Nederland : 1e Theo Messidor
Mereveld's Herfstkamp. : 1e Theo Messidor
Matadoren-prijs 1e heat : 1e Theo Messidor
Matadoren-prijs 2e heat : 1e Theo Messidor
Revanche Grote Prijzen : 1e Theo Messidor

Achtjarige (1960):
W.J. Jochems Mem. 1e heat : 1e Theo Messidor
W.J. Jochems Mem. 2e heat : 1e Theo Messidor
Mereveld's Mijlrecord 1e heat : 3e Theo Messidor
Mereveld's Mijlrecord 2e heat : 2e Theo Messidor (2e in def. uitslag)
Kamp. Ned. Paarden : 1e Theo Messidor
Kamp. van Nederland : 1e Hairos II - 2e Theo Messidor
Gen. Baron van Heemstra Beker : 1e Theo Messidor
Finale Amateur Kampioenschap : 1e Theo Messidor
Nederland-België onderdeel over 2600 meter: 1e Theo Messidor
Matadoren-prijs 1e heat : 2e Theo Messidor
Matadoren-prijs 2e heat : 1e Theo Messidor
Matadoren-prijs 3e heat : 1e Theo Messidor
Kamp. der Leerlingpikeurs : 1e Theo Messidor

Negenjarige (1961):
Gouden Zweep : 6e Theo Messidor
Gen. Baron van Heemstra Beker : 4e Theo Messidor
Kamp. Ned. Paarden : 1e Theo Messidor
Tom Schreurs Memoriaal : 1e Theo Messidor

10-jarige (1962):
Gouden Zweep : 2e Theo Messidor
Gen. Baron van Heemstra Beker : 6e Theo Messidor
Grote Prijs van Hilversum : 4e Theo Messidor
Mereveld's Herfstkamp. : 1e Theo Messidor
Revanche der Grote Prijzen : 1e Theo Messidor
Matadoren-prijs 1e serie : 2e Theo Messidor
Matadoren-prijs Finale : 5e Theo Messidor

11-jarige(1963):
Gouden Zweep : 5e Theo Messidor


postzegels

Boven: Het NDR-museum heeft in 2012
postzegels van Theo Messidor uitgegeven.


Boven: Theo Messidor op een echte postzegel.




  terug naar boven

© Copyright Archief NDR


Submenu
Museum:

Museumstukken

Prentenboek

<Hall of Fame