NDR

Hoofdmenu
Archief:

Home

Nieuws >

Organisatie

Bibliotheek

Fototheek

Discotheek

Videotheek

Museum

Geschiedenis

Nieuwe activiteiten


Juni 2007:
Eerste officiŽle openstelling van het Archief voor bezoekers op de eerste woensdag van de maand.

Aug. 2007:
We gaan "Vrienden van het Archief" werven om meer bekendheid over en meer betrokkenheid bij het Archief te krijgen en tevens om wat extra inkomsten te genereren.

Zomer 2007:
Doordat ons steeds meer bijzondere memorabilia, ja zelfs museumstukken worden aangeboden, is onze werkruimte al tot een waar museum uitgegroeid. We komen ruimte tekort en het is zonde om al deze historische materialen niet voor een groter publiek tentoon te stellen. Eerder dan we van plan waren, moeten we op zoek naar een museumruimte en het lijkt erop dat we deze vlakbij op Duindigt zullen kunnen vinden.

Najaar 2007:
Overleg met Duindigt over een geschikte museumruimte.

1 januari 2008:
Een ruimte op de eerste verdieping van de grote tribune wordt ons ter beschikking gesteld. We gaan aan het werk (offertes aanvragen voor verbouwing, sponsors zoeken, etc.) om er een echt Museum van te maken. Er is veel werk te doen, maar we gaan ervoor.
Daarnaast gaat het archiefwerk gewoon door.

27 april 2008:
Opening van het Nationale Draf- en Rensport Museum te Duindigt.
Het is te vinden op de eerste verdieping van de grote tribune. Voorlopig zal het alleen op bijzondere dagen geopend zijn.
Allerlei memorabilia van de sport en fokkerij zijn er te bewonderen, en verder foto's van beroemde paarden, schilderijen, films, videobeelden, etc. Er is ook een "boekenstalletje" waar overtollige boeken uit het Archief en andere (kinder)boeken over de draf- en rensport worden verkocht. De toegang is gratis (als men eenmaal op Duindigt is).

(Zie verder ons "Laatste Nieuws")


  terug naar boven

© Copyright Archief NDR

Submenu
Nieuws:

<Activiteiten

Aanwinsten

Aangeboden

Gevraagd

Vragen

Website

Mijlpalen