NDR


Hoofdmenu
Archief:

Home

Nieuws

Organisatie

Bibliotheek

Fototheek

Videotheek

Museum

Geschiedenis >

Appie Hof
19??-2010)


Appie Hof


Hieronder het In Memoriam, geschreven door Henri van Voorn en gepubliceerd in het weekblad Draf&Rensport nr. 30 van 22 juli 2010.

Zaterdagmiddag bereikte ons het trieste bericht dat Appie Hof is overleden. Bij hem werd een aantal maanden geleden kanker geconstateerd. Zijn gezondheidstoestand verslechterde in korte tijd zeer snel. Daardoor was het voor Ab ook niet meer mogelijk om de koersen te bezoeken en in functie te zijn als comitélid. Dat laatste deed hij sinds enkele jaren. Als oud-prof was hij een verrijking voor het jurykorps. Incidenten herkende hij meteen en hij beoordeelde ze met kennis van zaken omdat hij zelf jarenlang in de koers actief was.
Zijn jongere broer en pikeur Bennie Hof en vader Jaap als trainer waren in de 70'er jaren zeer succesvol, met name op het 'oude' Wolvega. Appie reed veel voor zijn vader, hij won in 1979 de Sweepstakes Merries in Groningen met Sonja Morgan.

Een van de laatste keren dat ik hem sprak was in Groningen, zo'n drie maanden geleden. Hij keek er toen naar uit om op bezoek te gaan bij zijn neefje Erwin Bot, de zoon van zijn zus Tineke. Erwin deed en doet het heel erg goed in Italie en daar was hij trots op. Lekker een beestje rijden bij Erwin, hij zag het helemaal zitten. Toen had Ab zijn sigaar nog aan. Altijd een doosje vol in de zak.
Dat karakteristieke beeld houden we voor altijd voor ogen als we denken aan deze sympathieke man.

topper

Boven: Sonja Morgan gaat in handen van Appie Hof naar de zege
in de Sweepstakes Merries voor Sonja Woldberg en Suze.

topper

Boven: Sonja Morgan en Appie Hof winnaars van
de Sweepstakes Merries 1979. Dicky Hof begeleidt de merrie.  terug naar boven

© Copyright Archief NDR


Submenu
Geschiedenis:

Klassiekers

Kampioensch.

Rennen

Langebanen

Kortebanen

< Mensen

Diverse