NDR


Hoofdmenu
Archief:

Home

Nieuws

Organisatie

Bibliotheek

Fototheek

Videotheek

Museum

Geschiedenis >

Rinus Joosen

Rinus Joosen bedankt zijn Ros Performer.

Hieronder een In Memoriam, geplaatst in Draf&Rensport nr.41 van 10-10-2013, geschreven door Hans Sinnige.

Deze week vernamen we dat Quirinus Joosen op 80-jarige leeftijd is overleden.
Hij was decennia lang actief in de drafsport als eigenaar, trainer en amateurrijder. Zijn paarden liepen onder de naam Stal Breda. In die stad is ook het koetsverhuurbedrijf gevestigd dat hij samen met zijn zoon Hans runde.
Rien, want daarmee werd de man met de vrij zeldzame voornaam aangesproken, had vele goede paarden waarmee hij vanaf de vijftiger jaren zelf ook koersen heeft gewonnen. Veel liefhebbers kennen ze nog: Antoinette van Rehoboth, Anita, Yucatan, Sjakie Scot, Eric Kinley, Harro Bond, Lucy, Ester H, Maxi H, Ros Performer, Young Maxi, YLucy, Adrienne, Eric Tornado, Eros Hannover, Uddeto Hannover, Warko Speedy en de goede fokmerrie Franca H. Als Rien of later zijn zoon Hans de paarden niet zelf reden dan deden ze een beroep op goede profs die altijd voor ze klaar stonden, zoals Harry Pools, Aad Pools, Ruud Pools, Jan Offenberg, Willem Swart, Manus Bouwhuis, John Dekker en Jan van Dooyeweerd.

Rien Joosen is 80 jaar geworden. Afgelopen maandag vond zijn uitvaartdienst plaats. Zoon Hans reed zijn vader in de lijkkoets van Stal Breda naar zijn laatste rustplaats. Namens de redactie wensen we de nabestaanden veel sterke met het verwerken van het verlies.

Boven: Rinus Joosen heeft zo hard gereden dat
zijn petje is afgevlogen.

Boven: Yucatan (Q. Joosen) zegeviert in het Criterium der 4-jarigen
voor Youthful Nora Spencer, Ysvogel S (stek) en Ysselmonde.


Boven: Rinus Joosen rijdt een ereronde op Duindigt.  terug naar boven

© Copyright Archief NDR


Submenu
Geschiedenis:

Klassiekers

Kampioensch.

Rennen

Langebanen

Kortebanen

< Mensen

Diverse