NDR


Hoofdmenu
Archief:

Home

Nieuws

Organisatie

Bibliotheek

Fototheek

Videotheek

Museum

Geschiedenis >

Hans Moerman
(1934-2001)


Hieronder een In Memoriam, gepubliceerd in het blad draf&rensport,
nr. 2 van 2001.

TITEL: Hans Moerman overleden

door Douwe Frerichs

In zijn woonplaats Voorburg is de bekende draf- en rensportliefhebber Hans Moerman overleden. Hans Moerman is 67 jaar geworden. Hij tobde al geruime tijd met problemen aan zijn hart. De laatste maanden was zijn situatie dusdanig verslechterd dat hij niet meer in staat was om op eigen beweging naar zijn geliefde Duindigt te komen.
Ik sprak hem op woensdag 20 juni nog toen hij vanaf het plein bij het speeltuintje vanuit zijn Mercedes de koersen volgde. Hij vertelde dat het met zijn gezondheid niet al te best ging, maar het bericht dat Hans vier dagen later was overleden kwam toch zeer onverwacht. Hij is afgelopen donderdag in Den Haag begraven.
Hans Moerman heeft het grootste deel van zijn leven in de horeca gewerkt. Hij was eigenaar van een succesvol cateringbedrijf. De blauwwit gearceerde bestelbusjes waren bekend in het Haagse straatbeeld. Via wijlen Piet de Wit kwam Moerman in aanraking met de draf- en rensport. Hij had direct succes, eind jaren zeventig behoorden zijn volbloeds King's Eagle en Le Normand tot de toenmalige rentop van Nederland. Ze stonden in training bij Eric Bloem, maar ook wijlen Kees van der Horst trainde zijn paarden. Later raakte Moerman ook verslingerd aan de dravers. Hij was een enthousiast amateurrijder en eigenaar van goede dravers. Jan de Leeuw en zijn zonen Cees en John alsmede Jan Hoejenbos hebben zijn paarden getraind. Moerman is zelf ook enige tijd directeur van Duindigt geweest. Medio 1993 trachtte hij de renbaan nieuw elan te geven. Hij leek aanvankelijk in zijn opzet te slagen. Er was zowaar weer eens een heuse verkeersopstopping voor de deur. Maar ondanks zijn goede bedoelingen kwam er in de zomer van 1993 een einde aan het dienstverband.

Onder de naam Stal Magre Tout ('ondanks alles') bleef Moerman actief. Dankzij merrie Flora W was hij ook succesvol als fokker. Zijn fokproducten Kid of Flora (winnaar 4½ Kilometer) en de naar het renpaard vernoemde Le Normand zijn (anno 2001) nog steeds actief.

Volbloed

Boven: King's Eagle, Terry Cain en eigenaar Hans Moerman in de
winnaarsring na hun zege in de Galcador-prijs op 13-9-1981.


Boven: Dhr. Binsbergen reikt aan dhr. J. Moerman en P. de Wit
de Pers-prijs uit op 14-1-1979.


topper

Boven: Le Normand wint met John de Leeuw op Duindigt,
in de kleuren van Hans Moerman, d.d. 23-6-2002  terug naar boven

© Copyright Archief NDR


Submenu
Geschiedenis:

Klassiekers

Kampioensch.

Rennen

Langebanen

Kortebanen

< Mensen

Diverse