NDR


Hoofdmenu
Archief:

Home

Nieuws

Organisatie

Bibliotheek

Fototheek

Videotheek

Museum

Geschiedenis >

Hans Nijdam


Hieronder het "In Memoriam" geschreven door Hans Sinnige na het overlijden van Hans Nijdam, gepubliceerd in "Draf&Rensport" nr. 21, jaargang 2012.

HANS NIJDAM PLOTSELING OVERLEDEN

Ongeloof en ontzetting, dat waren de reacties bij alle drafsport- vrienden toen ze dinsdagmiddag vernamen dat Hans Nijdam plotseling was overleden. Hans was pas 45 jaar. Hij overleed aan een hartstilstand.

Samen met zijn vrouw Miep Nijdam-Hamming was Hans actief in het beheer van onroerend goed. Hans en Miep waren 14 jaar getrouwd, ze leerden elkaar kennen op de drafbaan. Beide maakten toen al deel uit van de vriendenclub die als 'Vrienden van de Paal Wolvega' door het leven gaat. In de loop der jaren bezaten ze diverse goede paarden. Remmington Thunder was een van hun toppers. Hij won met Peter Strooper behalve in Nederland ook in Zweden en Duitsland, de import verdiende ruim een halve ton. De eigen fokproducten Thor en Vogue deden voorin mee in de klassiekers. Thor werd met Willem Hamming derde in de Derby T. Vogue was met Peter Strooper tweede in de Merrie Derby. Dit jaar kende voor Miep en Hans een vliegende start dankzij Boaz, ook al een eigen fokproduct. De ruin was in vijf starts met Hugo Langeweg steeds bij de eerste drie, hij won driemaal. Op 15 april deed hij dat in Groningen, de baan waar Hans ook als vrijwilliger actief was.

Dat iemand die midden in het leven stond er zo plotseling niet meer bij is komt heel hard aan. We wensen Miep, de familieleden en de vele vrienden van Hans heel veel sterkte bij het ververken van hun verlies. (HS)

Miep en Hans Nijdam in april, toen hun Boaz won in Groningen.  terug naar boven

© Copyright Archief NDR


Submenu
Geschiedenis:

Klassiekers

Kampioensch.

Rennen

Langebanen

Kortebanen

< Mensen

Diverse