NDR


Hoofdmenu
Archief:

Home

Nieuws

Organisatie

Bibliotheek

Fototheek

Videotheek

Museum

Geschiedenis >

Historie: Piet Heynen


Hieronder het "In Memoriam" geschreven door Durk Minkema na het overlijden van Piet Heynen, gepubliceerd in "Draf&Rensport" nr. 18, jaargang 2008.

De oud trainer-pikeur Piet Heynen is op 26 april 2008 op 79-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Hilversum, waar hij de laatste jaren in een verzorgingshuis verpleegd werd. De op 2 april 1929 in Zuid-Limburg geboren bakkerszoon raakte met de drafbacil besmet door zijn vader, die in Waubach eigenaar-trainer was. Piet begon zijn leerlingentijd in 1946 bij Willem Geersen, was vervolgens twee jaar in Frankrijk bij Jan Kruithof en kwam via Egbert Kruithof en Herman de Mol weer bij Geersen terecht, waar hij in 1951 zijn leerlingentijd afsloot als pikeur.
Zijn eerste overwinning boekte hij op 24 september 1949 met zijn vader's Kingly Sister, in training bij Egbert Kruithof. Al in 1952 begon Piet Heynen als zelfstandig trainer aan de toenmalige drafbaan in Geleen. Die baan hield het niet lang uit, reden voor Heynen om zich in 1953 te vestigen op het sportpark van Hilversum, waar hij tot halverwege de jaren negentig zijn stal had. De rustige en bescheiden Piet Heynen boekte als pikeur 290 overwinningen in Nederland. Daarnaast zegevierde hij in 1952 tweemaal met de goede Juggler in Mönchengladbach, waar hij de Rheinland Pokal veroverde. Een bekende draver uit de beginperiode van zijn stal was Trudy Hanover van stal Middenmeer. Met haar was hij in 1955 tweede in de Sweepstakes achter Tira en won hij de Sprintersprijs voor Driejarigen. Een prima draver was ook Wendy Hollandia, in 1961 tweede in de Gouden Zweep. Xandro S won in 1960 de Prijs der Veelbelovenden. Andere blikvangers waren o.a. Mary Reynolds, Omar Spencer, Quick Star, Francisco.
De familie Heynen, van wie de zoons Richard, Rob, Michel en Marco ook weer het beroep van hun vader kozen, wensen wij veel sterkte met dit verlies.

Piet Heynen met Pipi V.  terug naar boven

© Copyright Archief NDR


Submenu
Geschiedenis:

Klassiekers

Kampioensch.

Rennen

Langebanen

Kortebanen

< Mensen

Diverse