NDR


Hoofdmenu
Archief:

Home

Nieuws

Organisatie

Bibliotheek

Fototheek

Videotheek

Museum

Geschiedenis >

Arthur Reintjens
(1938 - 2015)


Hieronder een In Memoriam, gepubliceerd in het blad draf&rensport, nummer 18 van 2015, geschreven door zijn vrienden Frank Hazeu en Christiaan Spee.

TITEL : In Memoriam Arthur (Thuur) Reintjens

Een icoon van de Limburgse drafsport is overleden. Woensdag 22 april overleed onverwacht na een zware hersenbloeding Arthur (Thuur) Reintjens. Hij werd 77 jaar.

Als jongeman trek hij in de 50'er jaren al naar Frankrijk en liep hij stage bij Charlie Mills en Jan Kruithof senior. Terug in Nederland werkte hij thuis in de beenhouwerij en koerste hij met paarden op de 'wilde baan'. Met Q Bascom won hij menige koers op Geleen en Baarlo. Op de baan in Baarlo werd voor het officiele programma altijd een koers voor de 'wilde baners' verreden. Hier leerde hij ook zijn Lotty kennen, waarmee hij een gezin stichtte en bijna 45 jaar getrouwd zou zijn.

Later overgestapt naar het officiele circuit was Thuur een veel en graag geziene gast op de koersbanen. Op Schaesberg had hij in de begin 80'er jaren zijn paarden in training bij Hennie Grift. De bekendste daarvan was de door hemzelf aangekochte en beleerde Veric Brach, die vele grote koersen won. Hij staat ondermeer op de erelijst van het Kampioenschap van Nederland, het Sprint-Kampioenschap, de Gold Cup en de Stayersprijs. Veric Brach behaalde 64 overwinningen, had een record van 1.15,0 en een winsom van 289.849 gulden.

Naast verenigingsman, bourgondier en gourmand was Thuur een paardenman in hart en nieren. Hij bezocht waar hij kon banen in binnen- en buitenland, met een voorkeur voor Frankrijk en Franse dravers. Jaarlijks hoogtepunt was het bezoek met zijn vrienden aan het weekend van de Prix d'Amerique. Dat verliep volgens een vast patroon: 's zaterdags naar Grosbois en Vincennes, op zondagmorgen cultuur snuiven in Parijs en daarna door naar Vincennes. Op één jaar na, vanwege een operatie, heeft hij dat 47 jaar gedaan.

Samen met Lotty runde hij de laatste jaren een succesvolle `Bed & Break- fast'. Vorig jaar nog kwam hij af en toe naar Kevelaer en kon bij Reinier Feelders nog een paardje uitrijden, zijn gezondheid liet dat nog net toe. Thuur genoot daar intens van. Hij was een levensgenieter pur sang, helaas kwam het einde veel te vroeg. Thuur is afgelopen dinsdag onder grote belangstelling begraven in zijn woonplaats Gronsveld.

Lotty, Sjo, Kim en de kleinkinderen wensen wij veel sterkte in de komende tijd. We zullen zijn humor en kameraadschap missen. Rust zacht.

Frank Hazeu en Christiaan Spee

Boven: Arthur Reintjens Arthur en Hennie Grift.

topper

Boven: Veric Brach bij zijn grootste prestatie:
Hier wint hij (met nummer 8 en met Hennie Grift)
het Kampioenschap van Nederland 1986 op Duindigt.
Tweede wordt Vriend en derde Zorg van Boko.

Veric Brach is opgenomen bij de BN-ers in onze Hall of Fame,
met een beschrijving van zijn carrière en negen foto's.
Click hier  terug naar boven

© Copyright Archief NDR


Submenu
Geschiedenis:

Klassiekers

Kampioensch.

Rennen

Langebanen

Kortebanen

< Mensen

Diverse