NDR


Hoofdmenu
Archief:

Home

Nieuws

Organisatie

Bibliotheek

Fototheek

Videotheek

Museum

Geschiedenis >

Samantha Stolker
Europees Amatrice-Kampioene 2019


amatr


Hieronder een korte samenvatting van het artikel uit het blad Draf&Rensport van 8 augustus 2019, geschreven door Geert Koops.

Europese titel voor Samantha Stolker

Samantha Stolker werd begin augustus 2019 Europees Kampioene bij de amatrices. Zij was de beste rijdster in 4 koersen in Denemarken. Een geweldige prestatie van de frêle Friezin, die in 2018 nog derde werd in het Wereldkampioenschap in België.

Bij de 4 gelote paarden zaten 3 outsiders, dus vooraf gezien kon het alle kanten op gaan. Op vrijdag 2 augustus werden twee koersen gelopen in Odense. Met de 8-jarige ruin Waffel behaalde Samantha een mooie 2e plaats achter het favoriete paard met de Oostenrijkse Nadja Reisenbauer. In de volgende koers werd een 5e plaats behaald met de merrie Betsy. In het algemeen klassement stond Samatha na de eerste dag op de 2e plaats met 17 punten.

De volgende dag werden twee koersen verreden in Billund. In de derde koers had Samantha met de 10-jarige ruin Sir Mosebo een kanspaard in handen, ondanks dat hij al 2 jaar niet had gewonnen. Daar kwam verandering in want de ruin kwam met een sterk eindschot ruim voor de anderen binnen. De oude eigenaar-trainer was heel blij met Samantha als rijdster. Zij kwam nu op kop in het klassement ondanks de 3 strafpunten vanwege wat al te fanatiek finishrijden. Samantha vond dat zelf nogal meevallen. Het werd daardoor wel extra spannend in de laatste koers.

amatr

Boven: Samatha wordt gehuldigd na haar overwinning
met Sir Mosebo. De eigenaar-trainer is blij.

De laatste koers
Samantha had 26 punten en werd gevolgd door de Oostenrijkse met 23 punten en de Zweedse met 20 punten. In de laatste koers eindigde de Oostenrijkse in de achterhoede en de Zweedse won (12-3=9 pt). Samantha hield haar paard knap op de been en wist tweede te worden, hetgeen haar 8 punten en de titel opleverde. Ze behaalde totaal 34 punten. Tweede werd Hannah Lähdekorpi (Zweden, 29 pt) en derde Nadja Reisenbauer (Oostenrijk, 26 pt).

Boven: Samantha Stolker op de hoogste tree als
Europees Kampioene bij de amatrices. Links de Zweedse
en rechts de Oostenrijkse. Serieuze gezichten tijdens
he Nederlandse volkslied.

Boven: Daarna gingen de dames los en
werd Samantha met champagne bespoten.

Boven: Er bleef nog wat over in de fles en
Samantha nam een welverdiende slok.

  terug naar boven

© Copyright Archief NDR


Submenu
Geschiedenis:

Klassiekers

Kampioensch.

Rennen

Langebanen

Kortebanen

< Mensen

Diverse