NDR


Hoofdmenu
Archief:

Home

Nieuws

Organisatie

Bibliotheek

Fototheek

Videotheek

Museum

Geschiedenis >

Gert Assendelft
(1965 - 2022)Boven: Gert Assendelft uit Lisserbroek

Na een langdurig ziekbed is drafsportliefhebber Gert Assendelft op 21-06-2022 op 57-jarige leeftijd overleden. Twee dagen tevoren was hij aan het eind van zijn krachten in zijn bed liggend nog voor een laatste bezoek naar Duindigt gebracht om nog één keer de koersen bij te kunnen wonen.

Onderstaand In Memoriam is met toestemming overgenomen
uit het weekblad Draf&Rensport nr.26 van 2022
Auteur: Rob de Vlieger

Titel: Gert is overleden

Het zal stil worden op stal en in de kantine. Want Gert Assendelft, een van de trouwste bezoekers en vrijwilligers van Stal De Vlieger, is er niet meer. Gert overleed op 21 juni na een slopende ziekte.

Gert Assendelft was vanaf het eerste uur aan de stal verbonden. Een beer van een kerel, met een grote mond, op z’n tijd een enorme mopperkont, maar wel een met een klein hartje. Op Gert kon je bouwen. Hij stond altijd voor iedereen klaar. Zaken die kapot waren repareren, de stapmolen onderhouden, zand rijden - je deed nooit vergeefs een beroep op hem.
Het vaakst maakte hij zich voor de stal verdienstelijk als chauffeur van de vrachtwagen. Duizenden kilometers richting alle banen heeft hij in de loop der jaren afgelegd. Naar de koers gaan was het liefste wat hij deed. Het Derbyweekend in Berlijn was Gerts jaarlijkse uitje.
Wat paarden betreft had hij zo zijn voorkeuren. Benji Hanover, Rapsody Blue, Pacific Valley en Viking Gilda waren zijn oogappels. Het zijn namen uit een verleden die aangeven hoe lang Gert al op stal kwam. Van recenter tijd is I’ll Be There, Gert zijn eigen fokproduct, (gefokt onder de stalnaam Stal Brega).

‘De koers is gelopen, de baan was zwaar. Ik heb tot het einde gestreden, maar de finish niet gehaald’, staat er op de kaart die zijn overlijden bekendmaakte. Er staat ook een foto op. Van een breed lachende Gert die zijn paard I'll Be There uitrijdt. Gert ten voeten uit, genietend van zijn grootste liefhebberij.

We gaan hem missen.
Rob de Vlieger


Boven: Gert Assendelft rijdt zijn eigen fokproduct I'll Be There uit.
  terug naar boven

© Copyright Archief NDR


Submenu
Geschiedenis:

< Mensen

Ned.drafsport

Ned. rensport

Klassiekers

Kampioensch.

Dravers

Records

Langebanen

Kortebanen

Kortebaners

Rennen

Volbloeds

Diverse