NDR


Hoofdmenu
Archief:

Home

Nieuws

Organisatie

Bibliotheek

Fototheek

Videotheek

Museum

Geschiedenis >

Rudolf Koning
(1927 - 2019)

In Memoriam Rudolf Koning

In ons weekblad Draf&Rensport nr. 44 - 2019 stond onderstaand In Memoriam.

Vorige week donderdag is Rudolf Koning overleden, op 92-jarige leeftijd. De Nederlandse drafsport heeft als een rode draad door zijn leven gelopen. Rudolf was jarenlang vicevoorzitter van de Drafbaan Lindenoord en was succesvol fokker en eigenaartrainer en -rijder. Hij behaalde meer dan 60 overwinningen en was erelid van de NDTV, die op de dag van zijn overlijden vergaderde en onmiddellijk een minuut stilte hield.

Koleah d'Aster was zonder twijfel de belangrijkste draver in het leven van deze liefhebber pur sang. In 1972 won Rudolf als eigenaar met haar de Sweepstakes voor merries. Na haar koerscarrière heeft ze diverse goede d'Aster producten voortgebracht. Uit deze lijn hebben Toulouse, Ustinov, Watteau en Annemiek d'Aster vele koersen gewonnen. Perle du Nord werd een van zijn succesvolste koerspaarden. In de jaren '80 zorgde de opvallende roodbruine schimmelmerrie in haar glansrijke koerscarrière voor 14 overwinningen en liep ze een winsom bijeen van meer dan 90.000 gulden. Zijn andere fokmerrie Nella Hinda werd moeder van goede paarden als Vanella Hinda, Unsere Madel en Warszaw.

De laatste jaren beoefende hij de drafsport samen met zoon Theo en kleindochter Chrissie. Rudolf zal daar vanaf nu helaas niet meer bij zijn, hij wordt gemist.

(einde In Memoriam)

 

topper

Boven: Watteau d'Aster (Rudolf Koning) pakt de overwinning
in de Café Bolhuis-prijs op Groningen d.d. 24-8-1986.


  terug naar boven

© Copyright Archief NDR


Submenu
Geschiedenis:

Ned. drafsport

Ned. rensport

Klassiekers

Kampioensch.

Dravers

Records

Langebanen

Kortebanen

Kortebaners

Rennen

Volbloeds

< Mensen

Diverse