NDR


Hoofdmenu
Archief:

Home

Nieuws

Organisatie

Bibliotheek

Fototheek

Videotheek

Museum

Geschiedenis >

Nel Köpke-van Driel
(1948 - 2021)
Onderstaande artikel is met toestemming overgenomen
uit het weekblad Draf&Rensport nr.3 van 2021
Auteur: Hans Sinnige

Titel: Genoten van de sport en de paarden

Door het vreselijke coronavirus is ons onlangs een groot liefhebber van de drafsport ontvallen. Nel Kopke werd 72 jaar, ze is reeds op 15 januari gecremeerd.

Toen haar man Eckhardt in de tachtiger jaren van een verkoping thuiskwam en Cannon Ball had gekocht zei Nel: "Dat moet jij weten, ik ben er nog niet zeker van dat ik dit een leuke hobby vind." Dat veranderde heel snel, Nel werd een van de meest fanatieke eigenaren en koersbaanbezoekers. Er ontstond in de loop der jaren een grote vriendenkring en Nel genoot elke keer opnieuw als zij op alle Nederlandse koersbanen om de paar meter iemand tegenkwam met wie ze kon praten en lachen.
En er viel veel te lachen, want stal Aqua-Techniek had met ondermeer Pawn the Silver, Beloved Child, Lilli Vanilli, Passing Action, Castleton Magic (ook dekhengst), Explosive Kades, Let's go Crazy en Luciano veel succes. Hun dravers wonnen alleen al in Nederland meer dan 170 koersen. Hugo Langeweg senior was de huistrainer en meestal ook de rijder. Hij vertelde ooit dat hij Nel meestal al hoorde als hij met zijn paard de laatste bocht uitkwam en dat hem dit extra motiveerde om op de finishlijn zijn neus vooraan te hebben.

Eckhardt informeerde de redactie dat Nel bij volle bewustzijn op een dusdanig sterke manier afscheid heeft genomen dat haar paardensportvrienden haar puur en in blijde herinnering kunnen houden. We wensen de familie heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.
  terug naar boven

© Copyright Archief NDR


Submenu
Geschiedenis:

< Mensen

Ned.drafsport

Ned. rensport

Klassiekers

Kampioensch.

Dravers

Records

Langebanen

Kortebanen

Kortebaners

Rennen

Volbloeds

Diverse