NDR


Hoofdmenu
Archief:

Home

Nieuws

Organisatie

Bibliotheek

Fototheek

Videotheek

Museum

Geschiedenis >

Anneke Schoonhoven-Scheper
(1972 - 2021)
Onderstaande artikel is met toestemming overgenomen
uit het weekblad Draf&Rensport nr.10 van 2021
Auteur: Hans Sinnige

Titel: Veel te vroeg......

Volgende week donderdag zou Anneke 49 jaar zijn geworden, maar dat heeft ze niet gehaald. Weer is ons iemand ontvallen die met hart en ziel betrokken was bij de sport.

De wat oudere lezers zullen zich haar nog herinneren als Anneke Scheper. Ze kwam al jong op stal bij Tjitse Smeding en werd bij hem ook leerlingpikeur. Dat was ze ook een tijd bij Margon Schlangen, haar vriendin met wie ze altijd contact heeft gehouden. Op een gegeven moment ging ze aan de slag bij de stal van Hubert Schoonhoven. Dat had gevolgen. "Mijn broer Marco woonde toen al in Denemarken en af en toe kwam hij terug. Anneke leerde hem toen kennen. De vonk sprong over en ze hebben daarna samen 18 jaar in Denemarken gewoond en gewerkt", vertelt Stefan Schoonhoven.
Vijf jaar geleden kwamen Anneke en Marco terug naar Nederland. Kort daarna belandde ze in een medisch traject waar nooit meer een einde aan kwam. "Ze heeft er alles aan gedaan om dit te winnen en intussen was ze altijd bezig met de paarden bij ons op stal. Ook als ze net een chemokuur had gehad kwam ze meteen naar stal. Ze ging overal mee naartoe. We hebben nog mooie trips gemaakt naar Berlijn, Hamburg en Zweden. Super Queen C was een van haar lievelingspaarden, die verzorgde ze altijd."

De afgelopen weken ging de gezondheid van Anneke ineens hard achteruit. Het was voor haar reden om een aantal zaken nog zelf te regelen. Zo koos zij de foto uit die bij het overlijdensbericht staat (zie onder aan deze pagina). Een foto met SJ's Junior C, in Wolvega. Deze foto stond dinsdag ook op haar kist tijdens het afscheid dat in de vertrouwde omgeving, op stal, plaats vond. Om de grote belangstelling onder de geldende regels in goede banen te leiden reden de bezoekers in de auto via een ronde over de baan aan Anneke voorbij.

Dat ze er niet meer is betekent niet dat ze zal worden vergeten. We wensen Marco, haar ouders en de familie Schoonhoven heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Boven: Anneke schoonhoven met SJ's Junior C.
  terug naar boven

© Copyright Archief NDR


Submenu
Geschiedenis:

< Mensen

Ned.drafsport

Ned. rensport

Klassiekers

Kampioensch.

Dravers

Records

Langebanen

Kortebanen

Kortebaners

Rennen

Volbloeds

Diverse