NDR


Hoofdmenu
Archief:

Home

Nieuws

Organisatie

Bibliotheek

Fototheek

Videotheek

Museum

Geschiedenis >

Hans Westgeest
(1945 - 2022)Boven: De rouw-advertentie voor Hans Westgeest
in het weekblad Draf&Rensport nr.11 van 2022.


Onderstaand In Memoriam is met toestemming overgenomen
uit het weekblad Draf&Rensport nr.12 van 2022
Auteur: Hans Sinnige

Vorige week overleed Hans Westgeest. Zijn rouwkaart en de rouw-advertentie van Duindigt (zie hierboven) konden nog net mee in de Breeders Special, die hij zelf zonder twijfel graag had willen lezen. Deze week komen we pas toe aan een terugblik op zijn leven. In de tussentijd is wel duidelijk geworden dat niemand het overlijden aan had zien komen. Ook zijn familie niet. "De vrijdag ervoor was hij nog op wintersport gegaan en op donderdag, toen hij terug kwam, is hij opgenomen op de intensive care. Daar is hij zondagmiddag overleden", zegt zijn dochter Pamela. Duidelijk was wel dat Hans last had van een spierziekte, maar dat die zich zo snel zou ontwikkelen en uiteindelijk op de longen is geslagen had niemand verwacht. Ook Hans niet, hij was zondagochtend nog aanspreekbaar en is daarna in slaap gevallen.

Hans deelde zijn hobby met zijn familie. Pamela keek woensdag op Duindigt nog naar de twee Italiaanse tweejarigen die ze een jaar eerder op de veiling uitzochten. Hans koos de ene, Pamela de andere. Het bleken achteraf twee paarden te zijn die tot dan toe steeds bij elkaar waren geweest. Ze kwamen samen naar Nederland en staan nu, met een Franse tweejarige, bij Rob van Toor.

Hans heeft zijn hele leven dravers gehad. Iron, die bij Cor Laarman stond, was zijn eerste paard. Met Daan Verschoor begon hij met het fokken van de Vredebest paarden, Yorki Vredebest was in 1984 de eerste. Een maand geleden, Hans en Pamela waren toen in Zweden om bij Peter Untersteiner hun Luther King Boko te bezoeken, zei Hans nog vol trots dat hij als rijder bijna 100 koersen had gewonnen. In 1982 werd hij kampioen bij de eigenaarrijders. Als eigenaar en trainer komt hij zelfs tot 200 overwinningen. Zijn mooiste zege vond hij die van Urbanio in de Grote Prijs der Lage Landen, op zijn Duindigt. Daar was hij heel trots op. Dromen en plannen voor de toekomst waren er nog genoeg. De familie heeft nog drie fokmerries, twee jaarlingen, twee koerspaarden en drie tweejarigen. "En daar gaan we mee door. Pa zei altijd: alles heeft een reden en je moet blijven dromen. Hij droomde van een Derbywinnaar. Die gaan we hem bezorgen."
Iedereen in de sport zou de familie dat gunnen, we wensen ze heel veel sterke.


Klassieke Vredebest-producten:

Boven: De families Westgeest en Verschoor en aanhang
vieren de Derbyzege van Haley Vredebest, dochter van
Yeovani Boko en Sheyenne River van Buvetier d'Aunou.

Boven: Jonah Vredebest (Mariska Huel) wint de Sweepstakes-J
op 07-07-2019, voor Jazzrhythm Flevo (John de Leeuw). Jonah is een
dochter van Muscle Mass en You're Vredebest van Super Arnie.

Boven: Hans Westgeest viert een feestje in Jägersrö,
waar die dag zijn Urbanio startte.

Boven: Hans Westgeest met zijn fokmerrie Automatic Gear 1.15,1,
een Franse dochter van Joker de Rozoy uit een kleindochter
van de crack Reine du Corta 1.15,5.
  terug naar boven

© Copyright Archief NDR


Submenu
Geschiedenis:

< Mensen

Ned.drafsport

Ned. rensport

Klassiekers

Kampioensch.

Dravers

Records

Langebanen

Kortebanen

Kortebaners

Rennen

Volbloeds

Diverse